Om Charlottenlund

Charlottenlund er en nordlig bydel til København og er beliggende ved Øresundskysten som en del af Gentofte Kommune. Kommunen har 73.360 indbyggere (2013). Mod syd ligger bydelen Hellerup og mod nord Klampenborg. Som de fleste af kommunens bydele, er Charlottenlund ét af de mest velhavende områder i Danmark.

 

Navnet Charlottenlund har sin oprindelse i Prinsesse Charlotte Amalie, der var datter af Frederik 4. og søster til Christian 6. der ombyggede herregården Gyldendal til Charlottenlund Slot i 1733 og gav det navn efter prinsessen.

 

Charlottenlund er en økonomisk ressourcestærk bydel i Hovedstadsområdet samtidig med at den huser mange af Danmarks berømtheder, mange virksomhedsledere og mange andre velhavende familier og enkeltpersoner.

 

De fleste palæer og ejendomme finder man langs Strandvejen der begynder i Hellerup, går igennem Charlottenlund og videre op langs Nordsjællands østkyst til Helsingør. Den anerkendte danske arkitekt Arne Jacobsen beboede adskillige huse i området og designede mange af Charlottenlunds og Klampenborgs bygninger bl.a. en unik tankstation, boligkomplekset Bellavista og Bellevue Teatret - alle bygget i Jacobsens berømte funktionalistiske stil.

 

Et andet monument på Charlottenlund-delen af Strandvejen er en statue af den dansk-grønlandske polarforsker Knud Rasmussen hvis statue "kigger" ud over Øresund. Det ca. 2 m høje monument er skabt af kunstneren Paul Søndergaard og færdiggjort i 1963.

 

Få hundrede meter væk fra statuen ligger Bellevue Strand, der er et populært udflugtsmål for såvel de lokale velhavere som for andre indbyggere i hovedstaden.

 

Læs evt. mere om Charlottenlund her http://da.wikipedia.org/wiki/Charlottenlund.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + (plus) og - (minus) for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.


Vis stort kort
Vis stort kort